שיטות לעשיית בירה מגרעינים

לא סתם נחרט המשפט "הפשרות של היום, הן הסטנדרטים של המחר". מרבית המבשלות שאנו מכירים היום, בעצם אינן עושות את תהליך עשיית הבירה המלא אלא פשרות. את אותן פשרות עושות המבשלות בשל חוסר במשאבים מתאימים לרוב בתחילת דרכן. אך גם כאשר המבשלות גדלות והמשאבים גדלים, שומרות הן על אותה השיטה בה החלו כפשרה בתחילת דרכן.

מה הן הפשרות עליהן אני מדבר, ומדוע עושים אותם?
המשאבים העיקריים להם אנו זקוקים לשם עשיית בירה הם: מקום, כסף, זמן, חומרי גלם וכוח אדם. כאשר ישנו מחסור באחד מהם, אנו נאלצים לבצע פשרה ולוותר על רכישת כלי או אמצעי כזה או אחר או למצוא תחליף שיספק את אותו הצורך. כך למשל, במקום לרכוש סיר נפרד למאש וסיר נפרד ללאוטר, המאש הופך להיות גם הלאוטר. במקום לרכוש מאש עם אמצעי חימום עצמאי, המאש מבוצע בקטל באופן מלא או חלקי (דקוקשיין), או שמשתמשים בהוספה של מים חמים יותר במקום חימום (אינפיוז'ן).
מרביתנו, כאשר אנו רק נכנסים לעולם בישול הבירה, איננו ממהרים להוציא כסף רב על תחביב שלא בטוח שנתמיד בו או בכלל נאהב, ולכן משתדלים להשתמש באמצעים קיימים, גם כאשר התחביב הופך להיות חיינו, אנו מתעלים את המשאבים בחוכמה, תוך ביצוע פשרות מסויימות על כלים, אמצעים ודברים מסויימים. לרוב, כאשר התחביב יגדל, נשכלל את השיטה אותה אימצנו בתחילת דרכינו ובה צברנו ביטחון וניסיון, אך לא נחליף אותה!




דוגמאות לפשרות ושיטות עשיית הבירה שנולדו מתוכן: (ניתן לקרוא בהרחבה בלחיצה על הטקסט המוגדש)
שיטות לביצוע מאש
Single Temperature Infusion




BIAB - Brew In A Bag - בישול בשק -  שימוש בכלי אחד לביצוע כל השלבים (מאש, לאוטר, קטל). איך? עושים שימוש בסיר בתוך סיר במקרה המושקע, ובשק גרעינים גדול מבד\ניילון במקרה הנפוץ. בתום תהליך המאש מוציאים את הגרעינים שוטפים את הגרעינים מעל הסיר או טובלים בכלי מים נוסף וממשיכים בבישול באותו הכלי.

HERMS - Heat Exchanged Recirculating Mash System - הרמס - 

Infusion Mashing - 

Decoction Mashing -