מרכיבי בירה

מרכיבי הבירה

ישנו ויכוח תמידי, מה המרכיב החשוב ביותר בבירה, הדעה הרווחת אצל רובנו, היא שהמים הם המרכיב החשוב ביותר, חיזוקים לכך אפשר למצוא בעובדה שמים מרכיבים כמעט 95 אחוז מבירה ממוצעת, וגם בכך שמבשלות רבות מתהדרות במקור המים להכנת הבירה ומצביעות עליו כגורם הקסום שנותן לבירה שלהם את הקסם שלה ועובדות רבות נוספות הקשורות במים ויש בכולן אמת. מנגד, יש הטוענים שהשמרים הם המרכיב החשוב ביותר ומתהדרים בשמרים יחודיים, שמרים בני מאות שנים, שרק להם יש ורק בהם הם עושים שימוש בבירה שלהם ועובדות רבות אחרות. אחרים יציינו את מרכיבי הלתת הטריים והאיכותיים ביותר או זן הכשות המיוחד שגדל בחצר המבשלה ונותן לבירה את חתימת הטעם הייחודית, יציינו את התהליכים המוקפדים וחומרי הגלם הטרייה הנבחרים בקפידה... כשאתה מחפש לבירה שלך, סממן שיווקי ייחודי, בידול המבוסס על חוזקות ויתרונות המוצר, תהפוך את הרכיב הייחודי שלך בבירה לחשוב ביותר לצרכנים שלך כנראה.

אך אנחנו לא עוסקים בשיווק בירה כרגע, אלא במרכיבי הבירה, מי הם, מה המאפיינים שלהם, איך נכון לעבוד איתם, איך מפיקים מהם את הטוב ביותר ומה תרומתם של כל אחד מהם לבירה שלנו. 

אז ממה מורכבת הבירה?

 
ממה עושים בירה?, מרכיבי הבירה, לתת שעורה, לתת חיטה, לתת דגנים, לתת מיוחד
 
מרכיבי הבירה, כשות, כישות, פרחי כשות, כופתיות כשות
 
שמרים, שמרי בירה, שמרים יבשים, שמרים נוזליים, שמרי איל, שמרי לאגר
 
,מרכיבי הבירה, מים לבירה, מים מנרלים, מי ברז, מים לבישול בירה