מרכיבי בירה‏ > ‏לתת‏ > ‏מלתתות‏ > ‏

מונטונס - לתת בסיס

מונטונס - Muntons
חברה אנגלית, בין הגדולות בעולם, הוקמה בשנת 1921, בסיס החברה נמצא בסטאומרקט במחוז סופולק שבאנגליה ולה מספר מפעלי ברחבי אנגליה. מונטונס מייצרת לתת, לתת נוזלי, לתת-אבקתי, מוצרי לתת עבור יצרני מזון ואפיה, ומוצרים עבור מבשלים ביתיים. מונטונס מייצרת בעיקר עבור שוק הבירה האנגלי ועבור תעשיית הויסקי הסקוטית, אך גם מייצא ל-50 מדינות נוספות, בהן ישראל. מונטונס עושה שימוש בשעורה שתי-שורות (row barley 2) הגדלה באנגליה ומשקיע רבות בפיתוח ושכלול תהליכי וטכניקות הייצור. החברה מייצרת כ175 אלף טון לתת מדי שנה.


מבחר הגדול ביותר של לתתי בסיס המיובא לארץ הוא של חברת מונטונס. ניתן למצוא קיטים מוכנים וגם מוצרי לתת נוזלי, לתת אבקתי וכמובן לתת גרעינים. הלתתים של החברה משמשים גם לתעשיית המזון, הלחם והאפיה בארץ.

קיטים מוכנים:
 סדרת מונטונס סדרת מונטונס פרימיום
 סדרת גולד
   

לתת אבקתי - Dry Malt Extract - DME:
 

 
 לתת אבקתי אקסטרה-לייט בהיר
DME -Extra Light Dry Male Extract

לתת אבקתי בהיר, DME Dry Malt Extra Light
  לתת אבקתי לייט בהיר
DME - Light Dry Male Extract

לתת אבקתי בהיר light DME Dry Malt
לתת אבקתי לייט מדיום
DME - Medium Dry Male 
Extract

לתת אבקתי מדיום, Medium DME Dry Malt


לתת אבקתי כהה
DME - Dark Dry Malt Extract
לתת אבקתי כהה, DME - Dark Dry Malt Extract
לתת חיטה אבקתי
DME - Dry Wheat Malt Extract
לתת חיטה אבקתי, DME Dry Wheat Malt Extract

 

לתת נוזלי - Liquid Malt Extract - LME

גרעיני לתת בסיס - Base Malt Grains


 לתת 

 תאור צבע
EBC
 צבע
Lovibond
 לתת פילזנר 
Pilsner Malt
 לתת בסיס גרמני, המאפיין את הבירות הגרמניות והצ'כיות מסגנון פילסנר, פילס ולאגר. בעל טעם גרעיני קריספי. 3-4 1-2
 פייל איל פרל
Pearl Pale Ale Malt
 לתת בסיס הקלוי מעט יותר וכהה מעט יותר מהפילסנר. בעל טעם לחמי וקצת ביסקויטי, מאפיין בירות אנגליות בטעמו כמו אייל, ביטר, וגם כהות. 6 2-3
מאריס אוטר
Maris Otter      Pale ale
 לתת בסיס המיוצר מזן שעורה מסויים, בעל טעם אגוזי, ביסקויטי ועשיר יותר מהפייל איל.  6 2-3
לתת מינכן 
Munich Malt
לתת בסיס גרמני מאזור מינכן, מאפיין את הבירות הגרמניות העשירות יותר בטעם כמו בוק ומרצן. בעל צבע כהה יותר, טעם מאלטי, לחמי ואדמתי, ארומה חזקה יותר ומוסיף לגוף הבירה.
בבירות מסוג לאגר נהוג להשתמש בו עד 75 אחוז.
 15 6-7