מתכונים לבישול בירה מרכז וגרעינים

מתכוני בירה מרכז
כמו שהגדרנו בתחילת המדריך, אנו לא מתעמקים במה קורה בכל תהליך ומה כל רכיב תורם, יחד עם זאת, ברור לי שלכל אחד מאיתנו טעם והעדפות שונים מהבירה שלו. לכן, בדף זה יש שלושה מתכונים להכנת בירה מרכז שונים, מהם נבחר אחד ונבשל אותו כבירה ראשונה שלנו.

את כל המתכונים מבשלים באופן זהה, כמו שאסביר בשלב הבא, ההבדל בין המתכונים הוא המרכיבים, כך שלאחר שנחליט איזה בירה נרצה לבשל, נרכוש את הרכיבים המתאימים.

מתכון לבירה בהירה
בירת אייל, בהירה בצבע, קלה בטעם וללא מרירות רבה.


3 ק"ג לתת נוזלי
250 גרם קרמל 20 \ קרה-הל


כשות:
סנטניאל 30 גרם
(מתוכם:
    גרם למרירות
    גרם לטעם   
    גרם לארומה)
    

שמרים:
Safale English ale S-04


מתכון לבירה אמבר
בירת אייל בצבע ענברי (מכאן שם הסיגנון), עם טעמי קרמל מורגשים ומרירות מאוזנת.

3 ק"ג לתת נוזלי
250 גרם קריסטל 60 \ קרה אמבר
50 גרם קריסטל 450 \ קרפה 1

כשות:
סנטניאל 30 גרם
(מתוכם:
    גרם למרירות
    גרם לטעם   
    גרם לארומה)


שמרים:
Safale English ale S-04

מתכון לבירה כהה \ שחורה
בירה בסגנון בראון אייל כהה, עם טעמי קרמל מורגשים, אגוז וקצת קפה. מרירות מאוזנת.

3 ק"ג לתת נוזלי
100 קריסטל 120 \ קרה ארומה
400 גרם צוקלט \ קרפה 3

כשות:
מגנום 15 גרם.
פוגל 25 גרם.
(מתוכם:
    גרם למרירות
    גרם לטעם   
    גרם לארומה)

שמרים:
Safale English ale S-04