Ways to make beer


כדי שנוכל להכין את הבירה חשוב להבין איזה ציוד נצטרך ולמה. ההנחה היא שבכל בישול נכין 20 ליטר בירה. למה דווקא 20 ליטר? מאחר והבישול הבירה הבייתי עשה קאמבק ותפס תאוצה בארה"ב בשלושה עשורים האחרונים, שם מיכלי 5 גלון של מים (כמו מיכלי מי עדן) היו זמינים ביותר לתפקיד מיכלי התסיסה.

הציוד המינמלי לבישול בירה מרכז:

  1. סיר בישול כמה שיותר גדול (לפחות 8 ליטר).
  2. כף ערבוב.
  3. הידרומטר - מד צפיפות סוכרים + משורה.
  4. מיכל תסיסה עם ברז. רצוי שניים.
  5. אייר לוק (חוסם אויר) מתקן מפלסטיק מפותל החוסם כניסת אויר למיכל אך מאפשר יציאת גזים ממנו.
  6. חומר חיטוי (יודפור או סטאר סאן למשל).
  7. צינור נוזלים (יוניפלקס) 8 מ"מ 2 מטר (ישמש להעברת הבירה ולמילוי הבקבוקים).
  8. קשית מילוי לבקבוקים (קשית פלסטיק עם שסתום לחיץ)
  9. 60 בקבוקי שליש.
  10. מברשת לניקוי בקבוקים.
  11. פוקק ידני (שולחני מומלץ יותר).
  12. פקקי כתר פתוחים.
  13. שק בד להשריית גרעינים וכשות.
  14. כוס מדידת נוזלים (או כל כלי שאנו יודעים את נפחו).
  15. משקל.
בהנחה וסיר, כף ערבוב ומברשת ניקוי לבקבוקים יש בבית, בקבוקים אוספים מבירות ששתינו, העלות של שאר הציוד עומדת על כ-300-400 ש"ח. ניתן לרכוש בחנויות המתמחות ביין ובירה.

כדי להקל כספית, ניתן לוותר על ההידרומטר במידה ונצמדים לשלבי ההכנה במדריך הכנה לבירה ובמיוחד לכמויות.